Opgerolde Chebekia

Opgerolde Chebekia

Recept voor opgerolde chebekia. Een makkelijkere versie dan de traditionele!

Ingrediënten:

  • 500 gram bloem
  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 1/2 dessertlepel gistkorrels
  • Snufje zout
  • Mazhar (oranjebloesemwater)
  • Maizena
  • Honing
  • Olie

Bereidingswijze:

Meng de bloem met boter, gist en zout. Voeg beetje bij beetje oranjebloesemwater toe tot je een zacht deeg krijgt. Kneed het goed door. Verdeel in 4 ballen en dek het af, laat het een half uur rusten.

Rol elke bal heel dun uit. Gebruik daarbij maizena, geen bloem. Nu heb je dus een rond vlak. Bestrooi dit vlak met maizena en rol het op. Maak zo alle ballen af.

Elke staaf snijd je in halve centimeter grote schijven, elke schijf rol je uit tot een ovaaltje. Bak de shebakia in een pan met olie, niet al teveel tegelijkertijd. Dompel de chebakia daarna meteen in honing.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie