Ossobuco alla Milanese met risotto

Ossobuco alla Milanese met risotto

Ossobuco alla Milanese met risotto. Dit is het origineel Italiaans recept ervan, tis ff beetje werk maar overheerlijk!

Ingrediënten:

  • 2 kilo kalfsschenkel
  • Wat bloem
  • Olijfolie
  • 50 gram boter, bakboter of margarine
  • 1 middelgrote ui, in dunne ringen gesneden.
  • 1 geraspte winterwortel.
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes gesneden.
  • 1 liter blik gehakte tomaten, of 8 verse tomaten, gepeld en gehakt.
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 liter kippen- of rundvleesbouillon
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Vraag de slager om ze in stukken van zo’n 3-4 cm dik te zagen. Let er op dat er goed wat vlees om het bot zit. Schudt de schenkel, met een paar stukken tegelijk, in een papieren of plastic zak in de bloem met wat zout en peper door elkaar. In de tussentijd verhit je genoeg olijfolie in een braadpan om de bodem goed te bedekken, een laagje van ongeveer 1/2 cm, voeg als de olie heet is de boter toe. Leg een paar stukken vlees tegelijk in de hete olie en bak ze snel aan alle kanten bruin.

Herhaal tot alle stukken vlees zijn gebakken en leg ze daarna apart op een schaal. In de overgebleven olie (voeg eventueel wat extra olie toe), fruit de ui, de wortel en de selderij totdat ze zacht maar nog net niet bruin zijn geworden.

Voeg er dan de tomaten, de tomatenpuree, en de bouillon bij en indien nodig nog wat peper en zout. Als de saus kookt doe je de stukken kalfsschenkel erbij. Laat het geheel 1,5 tot 2 uur sudderen op een laag vuur.

Voor de gremolata heb je nodig: Een bosje peterselie, een grote of twee kleine tenen knoflook, de schil van 1 citroen. Maak de peterselie schoon, verwijder alle steeltjes, snij de knoflook in een paar stukken, snij de citroenschil in stukken. Doe alles tezamen in een elektrische hakmolen en snij tot minuscule stukjes. Het mengsel moet strooibaar zijn, vergelijkbaar met geraspte kaas.

Leg de stukken vlees op een schaal, doe er wat saus overheen en een handjevol van de topping voor decoratie. Dien de Osso Bucco liefst op met risotto. Serveer de rest van de saus apart. Persoonlijk doe ik extra germolata in een apart schaaltje op tafel zodat je het er op je bord overheen kan strooien. Zo blijft de peterselie en de citroen er lekker fris uitzien.

Bron recept


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie