Oven msemmen met appel

Oven msemmen met appel

Msemmen gebakken in de oven met appel en jam. Ik heb bosvruchtenjam genomen.

Ingrediënten:

  • 500 gram bloem
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 1 theelepel instant gist
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 zakje vanille suiker
  •  lauw water om te kneden
  • 100 gram boter (kamertemperatuur)
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels kaneel

Extra:

  • 1 kommetje boter gemengd met zonnebloem olie
  • jam (naar keuze)
  • 3 appels
  • citroensap

11223789_1604734466466654_1371197442114215340_o

Bereidingswijze:

Meng het bloem, gesmolten boter, zout, bakpoeder en vanillesuiker tot een samenhangend deegje. Het moet niet plakkerig zijn! Het water op gevoel doen. Zet het deeg dan 30 minuten opzij zodat het kan rijzen.

Ondertussen de appels schillen en de klokhuis uithollen. Ik heb daar zo een ding voor (haha ik weet de naam niet). Als je dit hebt gedaan snij de appels dan in schijfjes van ongeveer 1 cm dik.

Als je de appels hebt gesneden besmeer ze dan met citroensap en haal ze daarna door de suiker en kaneel. Zet dan de appelschijfjes apart zodat ze gelijk klaar liggen voor gebruik.

appel-msemmen-oven

Neem het deeg erbij en maak hier balletjes van, ik heb er ongeveer 15 balletjes van kunnen maken. Besmeer de balletjes met wat olie/boter en dek ze af met plastic. Laat ze dan 10minuten staan voor je ze gaat gebruiken.

Neem 1 balletje smeer eerst je aanrecht in met boter/olie leg dit balletje dan uit en vouw het dan zoals je msemmen vouwt. Rond uitleggen, linker zijkant na het midden vouwen, rechter zijkant na het midden vouwen, bovenkant naar het midden vouwen, onderkant na het midden vouwen.

11041446_1604734536466647_1421197591526687463_o

Dan heb je een vierkant pakketje. Werk zo alle balletjes af. Zorg dat je ze goed insmeert tijdens het uitleggen. Als je klaar bent met de pakketjes maken. Neem je de 1e die je hebt gevouwen. Druk deze dan tot een klein vierkantje, kan ook met een deegroller maar met de hand kan dit ook prima.

appelmsemmen

Als je het vierkantje hebt plat gedrukt leg dan 1 appelschijf in het midden. Doe er dan 1 klein klontje boter in het midden (waar de klokhuis van de appel heeft gezeten). Vouw dan de hoekjes na het klontje boter zodat je een soort van envelopje krijgt.

Werk zo alle vierkantjes af.

appel

Leg ze nu allemaal in de ingevette bakblik, laat het nu ongeveer 30 minuten rijzen. Besmeer de msemmen daarna met ei en leg in het midden (waar de hoeken samenkomen) een theelepel aardbeienjam.

Stop ze nu in de voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20 minuten (totdat ze goud/bruin zijn).

msemmen

Haal ze eruit en laat ze nu afkoelen


1 reactie

  1. Soussia geplaatst op juni 8, 2017 Beantwoorden
    Goeiendag Je legt niet goed uit want op foto's zien we geen kaneel

Geef een reactie