Ovenschotel met kippenvleugels en aardappel

Ovenschotel met kippenvleugels en aardappel

Straks richting schoonma met deze heerlijke ovenschotel met kippenvleugels. Omdat ik niet van te voren weet wie er allemaal aanschuift heb ik een extra grote portie gemaakt. Voor een normaal gezin zou ik alles halveren. De kipvleugels snijd ik door tweeën als ik ze zo niet kant en klaar kan kopen. Hoeft uiteraard niet, maar ik vind dat prettiger eten.

Ingrediënten:

  • 2 kilo kippenvleugels
  • 2 rode uien, in ringen
  • 2 witte uien, in ringen
  • 1 grote zoete aardappel, in parten
  • 1 courgette, in stukken
  • 2 handjes olijven
  • 5 aardappels, in parten
  • 1 paprika, in stukken
  • Handje koriander, fijn gesneden
  • 1 pittig pepertje, in ringen
  • 2 tomaten in schijven, gesneden

Bereidingswijze:

Doe alles in een grote ovenschaal. Doe er een goede scheut ketjap manis bij, knoflookpoeder, paprika poeder, zwarte peper en wat zout. Verder heb ik er lekker veel fijngesneden koriander en 2 fijngesneden teentjes knoflook bij gedaan. Door de helft heb ik in ringen gesneden rode peper gedaan. Daarna nog een scheut olijfolie. Alles even goed mengen en beleggen met de tomaten en daarna afbakken op het 180 graden voor 30 á 40 min.

Tips:

  • Vervang de kip met gehaktballetjes, stukken witvis, zalm of dorade. Indien je vis wilt gebruiken, doe er dan wat viskruiden bij.
  • Je kunt eindeloos variëren met verschillende groente.
  • De tomaten zorgen voor een sausje, maar je kunt deze ook prima weg laten omdat er toch genoeg vocht vrij komt.

2 reacties

  1. Hakima geplaatst op juni 18, 2017 Beantwoorden
    Ziet er heerlijk uit. Ga ik morgen maken. Inshallah. Moet ik op de ovenschaal wel of niet aluminiumfolie over doen? Thnx. Hakima
    1. Aya geplaatst op juni 19, 2017 Beantwoorden
      Dat hoef niet :)

Geef een reactie