Paella met garnalen en kip

Paella met garnalen en kip

Voor ons was het gisteren paella. Helaas waren de gamba’s op, dus de garnering met gamba’s ontbreekt.

Ingrediënten:

  • 1 pak paella fruit de mere (of zelf los, garnaaltjes, mosseltjes, calamaris toevoegen)
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • Paar takjes peterselie en koriander
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 vis bouillonblokje (Knorr)
  • 200 gram kippendijen (of stukjes kipfilet)
  • 1 soepkom rijst
  • Klein scheutje tomatensap
  • ½ tl tomatenpuree
  • Mais uit een klein blikje
  • Doperwten uit een klein blikje
  • 1 citroen ter garnering
  • 2 liter water
  • Gamba’s

Kruiden:

  • Zout en peper
  • Gemberpoeder
  • Hete paprikapoeder en gewone paprikapoeder
  • Kurkuma of saffraandraadjes

Bereidingswijze:

Maak een bouillon door 2 liter water te koken met de kruiden, tomatensap en tomatenpuree. Doe ook een bosje koriander, peterselie, bouillonblokje, 1 gesneden ui, knoflook, een paar gamba’s met schil en laurierbladen erbij. Kook dit voor 20 minuten. Bak in een paella pan of wok een uitje aan met de stukjes paprika en kip. Doe hier de mais en doperwten bij en voeg de zelfde kruiden toe als bij de bouillon, behalve de laurierblaadjes en bouillonblokje.

Bak de rijst kort mee en voeg met een pollepel steeds wat van het visbouillon toe tot de paella gaart. Dek dit wel goed af met een grote deksel of aluminiumfolie. Bak/grill wat losse gamba’s en versier hiermee de paella. Je kunt ook hele mosselen meekoken met de rijst (of los koken) en als versiering gebruiken op de paella. Garneer met schijfjes citroen. Bon appetit!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie