Paella met kip en garnalen

Paella met kip en garnalen

Paella met kip en garnalen. Dit recept is voor ongeveer 4 personen. Er zijn verschillende recepten en dit is van me mamsie Maa Shaa Allah. Het voorbereiden neemt meer tijd in beslag dan het geheel bereiden ;)

Ingrediënten:

  • 500 gram witte rijst
  • 500 gram calamaris
  • 500 gram grijze garnalen
  • 1/2 kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 tomaten
  • 2 uien
  • 3 á 4 teentjes knoflook

Kruiden:

  • Peper
  • Paprikapoeder
  • Saffraan
  • Zout
  • 1 Knorr vis bouillonblokje
  • Chilipoeder

Aan de slag:

Begin met het snijden van de paprika’s in blokjes (niet te klein), zet dat dan in een aparte bord. Snij de uien in blokjes en zet dat ook weer apart. Schil de tomaten en snij ze dan ook klein in blokjes en zet dat wederom ook apart. Maak de knoflook schoon en rasp het klein en zet dat apart. Snij de kipfilet in blokjes en de calamaris ook in middelmatige stukken. Zet ze beiden in aparte borden.

Maak de grijze garnalen schoon door de schil en kop er af te halen. De schil en de kop doe je in een diepe pan met water, dit ga je dus koken. Zodra het water is gekookt, zeef je het water schoon van de schil. Dus de water in een andere pan opvangen, want daar gaan we de rijst in koken. Dat geeft extra smaak, geloof mij! Het is misschien extra werk, maar het is het dubbel en dwars waard.

Zodra de rijst is gekookt zet je het aan de kant. Het moet beetgaar zijn, niet te gaar. Anders krijg je een papje, want het moet ook nog even in de oven. We gaan nu alles bakken! Pak een diepe pan en doe daar een flinke scheut olie in. Bak eerst de calamares gaar met wat zout en doe daarna de uien bij en roer het steeds goed om. Doe daarna de kipfilet erbij en wacht ongeveer 5 minuten voor je de paprika en knoflook erbij doet.

Daarna weer 5 minuten steeds omroeren en dan doe je de tomaten en kruiden (ongeveer 1 theelepel van alles, maar mag meer) erbij. Ik doe de kruiden op gevoel. Roer het even om en doe daarna de garnalen erbij. Na 5 minuten doe je het visbouillonblokje erbij dat je eerst hebt klein gemaakt met je handen. Goed omroeren en laat het even goed pruttelen. Zet het vuur uit en schep het mengsel bij de gekookte rijst.

Roer heel goed alles door elkaar zodat alle saus door de rijst gaat. Doe dit vervolgens in een diepe ovenschaal en bedek het met aluminiumfolie. Zet het in een voorverwarmde oven van 200 graden voor ongeveer 30 minuten. De saus moet goed intrekken in de rijst. Succes en ik hoor het wel als er vragen zijn.

Liefs,

Nima


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie