Panini Kip Andalouse

Panini Kip Andalouse

Panini Kip Andalouse, makkelijk en lekker. De panini broodjes kun je ook makkelijk zelf in elkaar flansen. Misschien volgt er binnenkort een instructiefilmpje hiervan, met recept uiteraard. Deze panini broodjes komen trouwens uit de supermarkt.

Ingrediënten:

  • Kipfilet
  • 2 teentjes knoflook, fijngeperst
  • Peterselie, fijngehakt
  • Zoete paprikapoeder
  • 2 el ketjap manis
  • Kipkruiden
  • Zwarte peper
  • Gemberpoeder
  • Chilipoeder (optioneel)
  • Olijfolie
  • Andalouse saus
  • Provençaalse kruiden (optioneel)
  • Plakjes kaas
  • Groenten naar keuze (bv. ui, tomaat, komkommer)
  • Paninibroodjes
  • Komijn

Bereidingswijze:

Ik had de kip op voorhand gemarineerd met knoflook, peterselie, ketjap, kippenkruiden, zwarte peper, komijn, gemberpoeder, zoete paprikapoeder en als je van een beetje pit houdt wat chilipoeder. Doe een scheut olijfolie in een pan, voeg er de kip bij en laat het bakken. Snijd de panini door de helft en besmeer hem met Andalouse. Beleg het broodje met de groenten, een plak kaas en werk af met eventueel Provençaalse kruiden. Leg de andere helft op de panini, druk een beetje plat en bak in de paninigrill tot de kaas gesmolten is.


1 reactie

  1. Saskia geplaatst op juni 24, 2017 Beantwoorden
    Ik hou van panini's, deze ziet er erg lekker uit!

Geef een reactie