Pasta bolognese taart

Pasta bolognese taart

Voor ons vandaag pasta bolognese taart.

Ingrediënten:

  • 300 gr gehakt
  • 8 grote vleestomaten, ontveld
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 2 teenjes knoflook, gesnipperd
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 theelepeltjes suiker
  • Zout en peper naar smaak
  • Theelepel knoflookpoeder
  • Scheutje olijfolie
  • Hand vol geraspte kaas
  • 1 lente ui (optioneel)
  • 500 gr rigatoni

Extra:

  • Springvorm (24/26cm)

Bereidingswijze:

1) Maal de vleestomaten in een mixer.

2) Bak de knoflook en ui in wat olijfolie totdat deze zacht zijn.

3) Voeg vervolgens de gemixte tomaten, tomatenpuree en kruiden toe. Laat dit allemaal op een zacht vuurtje 1,5u inkoken.

4) Kook in de tussentijd de rigatoni net niet helemaal gaar in een grote pan met water en een snufje zout (ca 8 minuten).

5) Vet de springvorm in met olie en verdeel iets minder dan de helft van de bolognesesaus over de bodem.

pastataart maken

6) Steek de rigatoni er rechtop in en begin met een kring aan de buitenste zijde en werk zo naar binnen.

7) Schep de rest van de saus er overheen en druk met een lepel wat in en rondom de rigatoni.

8) Bestrooi de bovenzijde met kaas en bak de pastataart circa 35 minuten in de oven op 200 graden. De laatste 10 minuten zet ik de grillstand aan voor een mooi goudbruin laagje.

9) Laat hem iets afkoelen voordat je de springvorm los haalt. Garneer met lente ui en serveer met een frisse salade.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie