Pasta met gehakt-groentesaus

Pasta met gehakt-groentesaus

Voor vanavond heb ik pasta (tagliatelle) met groenten/gehakt saus gemaakt, daarop fetakaas. En als dessertje aardbeientiramisu.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gr gehakt
  • 1 courgette, in kleine stukjes
  • 2 tomaten, fijngehakt
  • 2 uitjes, fijngehakt
  • 1 rode paprika, fijngesneden
  • 2 teentjes look, fijngeperst
  • 2 worteltjes, in kleine stukjes
  • 250 gr champignons, in kleine stukjes
  • handjevol olijven, in ringetjes
  • pakje tomatenpuree
  • basilicum
  • oregano
  • 1 Knorr blokje
  • zout en peper
  • fetakaas

Bereidingswijze:

Olijfolie opwarmen in een kookpot en hierin de ui en knoflook fruiten. Voeg wortel, courgette, paprika toe en meng alles goed. Laat dit voor een kwartiertje op laag vuur koken sudderen. Voeg nu de tomaten en de champignons toe. Voeg ook de kruiden en Knorr blokje toe en laat voor een kwartier op zacht vuur garen. Er komt vocht vrij van de groenten dus geen water toevoegen. Voeg nu de tomatenpuree toe tot de gewenste dikte. Laat dit alles 30 min garen op zacht vuur. Af en toe goed roeren. Opdienen met pasta en verkruimelde fetakaas. Alles bestrooien met oregano. Smakelijk!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie