Pasta met gehaktballetjes

Pasta met gehaktballetjes

Vandaag pasta met gehaktballetjes en groenten. De pasta met gehaktballetjes die zou ik niet in de oven klaar maken, gewoon op vuur bakken.

Ingrediënten:

  • Pasta naar keuze
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 1 blik tomaten in stukjes
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • Italiaanse kruiden (optioneel)
  • Koriander, fijngehakt (optioneel)
  • Peterselie, fijngehakt (optioneel)
  • Knoflook, geperst
  • Courgette, in stukjes
  • 1 bouillonblokje

Ingrediënten voor de gehaktballen:

  • Gehakt
  • 3 el paneermeel
  • Beetje sambal
  • 1 ui, fijngesneden
  • Peterselie
  • 1/2 ei

Bereidingswijze:

Je maakt de gehaktballetjes door gehakt met peterselie, ui, sambal, paneermeel en half eitje te mengen. Hier vorm je balletjes van. Deze kun je apart bakken en later bij de saus toevoegen. Voor de saus verhit je wat olie in een pan. Doe het uitje, gehaktballen, paprika, knoflook en courgette erbij en laat dit aanstoven. Doe een blik tomaten en tomatenpuree erbij en laat dit garen.

Je kan er een beetje peterselie en koriander erbij doen of je voegt wat Italiaanse kruiden toe. Als de saus klaar is doe je er als smaakverbeteraar een bouillonblokje bij, dus je moet wel het water van de groentjes laten inkoken. Serveer met pasta.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie