Pasta ovenschotel met kip en spinazie

Pasta ovenschotel met kip en spinazie

Recept voor pasta ovenschotel met kip en spinazie.

Ingrediënten:

  • 250 gram vlinder pasta of penne
  • 150 gram kipfilet, in reepjes
  • 1 kommetje cherry-tomaatjes
  • 1 kommetje verse spinazie
  • 1 blikje mais
  • 1 potje olijven
  • 100 gram crème fraîche
  • 2 eieren
  • Zout en peper
  • Chilivlokken
  • Italiaanse kruiden
  • Geraspte kaas

Bereidingswijze:

Ik heb eerst de kipfilet gewokt in een scheutje olie en apart gezet toen deze gaar was. Snijd de spinazie grof en halveer de cherry tomaatjes. Doe de mais en olijven in een kom. Kook de pasta ondertussen in kokend water, voeg er een snufje zout aan toe. Laat het uitlekken in een vergiet zodra het gaar is.

Maak nu het mengsel wat je erover heen gaat doen. Meng de crème fraîche en eieren samen. Doe er dan wat zout, peper en chilivlokken bij. Meng het dan even goed met elkaar. Doe alle ingrediënten (behalve de creme-fraiche mengsel!) in een diep bord en meng het dan.

Als je alles hebt gemengd doe je het in een ovenschaal. Giet het mengsel hier bovenop en als laatst de geraspte kaas erop. Dan kan het geheel in de oven voor 20 minuten op 180 graden. Als laatst bestrooien met Italiaanse kruiden als het uit de oven komt.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie