Pasta pesto met garnalen (Vapiano)

Pasta pesto met garnalen (Vapiano)

Pasta pesto met garnalen in roomsaus, geïnspireerd op de pasta van Vapiano. Ooit dit recept opgeslagen en nu eindelijk eens gemaakt.

Ingrediënten:

  • Pasta (ik gebruik penne meestal)
  • 1 ui, in stukjes
  • 2 tenen knoflook
  • Garnalen (jumbo of grote)
  • 3 á 4 theelepels verse pesto
  • Halve zak bladspinazie
  • 1 kookroom
  • Cherrytomaten (optioneel)
  • Zout en peper
  • Chilipoeder (optioneel)
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Kook de pasta zoals op de verpakking. Fruit een uitje met knoflook in een beetje boter of olie. Doe daarna de garnalen erbij en een beetje zout, peper en chilipoeder. Als de garnalen roze zijn dan gooi je kookroom erbij en laat je het even tot het gaat pruttelen.

Doe dan een paar theelepels pesto (proeven hoeveel jij lekker vindt). Laat het nog even pruttelen en gooi dan ongeveer een halve zak spinazie erbij en gehalveerde cherrytomaten. Breng het eventueel nog op smaak met wat zout en peper.

Als de pasta gekookt is dan meng je het samen met de saus. Vlak voor het serveren doe je er wat Parmezaanse kaas overheen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie