Pastaballetjes met kip en groente

Pastaballetjes met kip en groente

Ik denk dat elke mama een gerecht achter de hand heeft waarvan ze van alles in kan stoppen qua groente en dat de kids het toch heerlijk vinden.

Bij ons is dat o.a. deze ahawid (pastaballetjes) met wortel, maïs, erwten, courgette, tomaat en kipfilet. Mijn kids eten hier 2 dagen van. Dit is een kindvriendelijk recept, dus geen sambal of veel kruiden.

Ingrediënten:

  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 wortel, in kleine stukjes
  • 1/2 courgette, in kleine stukjes
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 1 kommetje met doperwten en maïs
  • 1/2 kipfilet (stukjes vlees of gehakt kan ook)
  • 1/2 zakje pastabolletjes (verkrijgbaar bij Turkse/Marokkaanse toko’s)
  • 1 el Marokkaanse kruiden
  • Klein beetje zout
  • Scheutje tomatensaus/passata

Bereidingswijze:

Doe een beetje olijfolie in een pan en bak hier de uien en de kip in. Doe er de kruiden en het zout bij, laat het even goed bakken. Doe er daarna de wortels, tomaten, tomatensaus en water bij tot ongeveer de helft van de pan onder water zit.

Laat het nog een kwartier koken. Doe er vervolgens de pastaballetjes en de rest van de groente erbij. Laat het ongeveer 20 minuten door koken. Je kunt het als pasta opdienen, hiervoor laat je het water verdampen of je laat deze gewoon in de pan of als soep.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie