Peren plaatcake

Peren plaatcake

Recept voor een heerlijke peren plaatcake.

Ingrediënten:

  • 5 eieren
  • 200 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 125 gram bloem
  • 3 eetlepels maizena
  • snufje zout

Extra:

  • 1 blik peren
  • 2 á 3 eetlepels abrikozenjam
  • kokosrasp

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix de eieren, suiker en vanillesuiker goed met een mixer. Doe dan de bloem, maizena en zout erbij. Beboter een bakplaat of langwerpig vorm, je kan ook bakpapier gebruiken. Schil de peren en snijd ze aan het einde in reepjes (niet helemaal doorsnijden), het moet wel 1 geheel blijven.

Doe het beslag in de vorm en leg de peren steeds naast elkaar op het beslag. Op zo’n manier dat wanneer de cake gebakken is, je makkelijk vierkantjes kunt snijden met in elk vierkantje een stuk peer.

peren plaattaart plaatkoek

Bak de plaatcake ongeveer 20 minuten op 160 graden. Prik met een satestok even in de cake en kijk of het stokje droog is. Je zal merken dat het anders is dan een gewone cake, het is een soort biscuitdeeg. Haal het uit de oven en smeer het in met abrikozenjam. Bestrooi de plaatcake lichtjes met kokosrasp, niet al te veel.

Laat het afkoelen en snijd het dan in vierkantjes. Leg ze in papieren vormpjes, ik heb de grootste muffinvormpjes gebruikt.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie