Pilav met gehakt-auberginesaus

Pilav met gehakt-auberginesaus

Heerlijke pilav gemaakt met een aubergine gehakt saus.

Ingrediënten saus:

  • Scheut zonnebloemolie
  • 400 á 500 gr gehakt
  • 2 uien, fijngesneden
  • 3 knoflookteentjes, fijngesneden
  • 3 aubergines zonder schil, in blokjes
  • Beetje koriander, fijngesneden
  • 1 pakje gezeefde tomatensaus
  • 1 volle eetlepel tomatenpuree
  • Zout en peper
  • Gemberpoeder
  • Paprikapoeder
  • Komijnpoeder
  • Thijm
  • Turkse pul biber (optioneel)

Ingrediënten pilav:

  • 2 handen vol vermicelli
  • Grote kom parboiled rijst
  • Scheut olijfolie en blokje roomboter
  • 1 bouillonblokje
  • Gekookt water

Bereidingswijze:

Doe de olie in een pan en rul het gehakt goudbruin samen met de knoflook, koriander en uien. Voeg dan de aubergines en kruiden toe. Als laatste de tomatensaus en tomatenpuree. Voeg eventueel wat water toe. Laat dit gaar pruttelen.

Bak de vermicelli in de olie/roomboter mooi goudbruin. Was de rijst en voeg die bij de vermicelli samen met het bouillonblokje. Bak even samen. Voeg dan heet water toe tot ongeveer 2 cm boven de rijst. Zet het vuur zacht en leg de deksel erop. Laat het nu koken tot er geen water meer in de pan zit en je een droge korrel hebt. Mocht de rijst nog niet gaar zijn, voeg dan een klein glaasje kokend water toe en laat het verder koken.

Ik hoop dat het duidelijk is.

Smakelijk eten,

OumYassine


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie