Pindakoekjes met jam

Pindakoekjes met jam

Recept voor pindakoekjes met jam.

Ingrediënten:

  • 400 gr boter
  • 250 gr suiker
  • 100 gr suiker
  • 6 eigeel (eiwit wel bewaren, want dat heb je later nodig)
  • 1 bakpoeder
  • Citroenschil
  • Iets meer dan 0,5 kg meel
  • Ongezouten pinda’s
  • 1 pot jam

Bereidingswijze:

Maal de suiker en meng dit met de boter. Voeg dan het eigeel toe en meng dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de bakpoeder en meel toe en kneed tot een samenhangend deeg.

Maal de pinda’s grof. Maak kleine bolletjes van het deeg en dompel deze in het eiwit en rol ze vervolgens door de pinda’s. Leg ze daarna op een bakplaat en druk er een rondje in met je vinger,vingerhoedje of achterkant van een houten lepel. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven. Als ze even in de oven hebben gezeten moet je opnieuw even het rondje aandrukken want dit komt wel eens weer naar boven.

Als de koekjes afgekoeld zijn dan vul je deze met de verwarmde jam (suiker erbij is optioneel) en laat je ze weer goed afkoelen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie