Pittige Thaise pompoen-kokossoep met garnalen

Pittige Thaise pompoen-kokossoep met garnalen

Thaise pittige pompoen-kokossoep met grote garnalen! Vergeet die saaie gepureerde soepjes. Oké.. deze is ook gepureerd, maar heeft pit en een lekkere bite door de verse kruiden en garnalen.

Ingrediënten:

  • Grote garnalen
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 pompoen
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el fijngestampte korianderzaad
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 tl komijn
  • 1 el olijfolie
  • Sojasaus
  • Zeezout
  • Witte peper

Garnering:

  • Koriander
  • Verse munt
  • Limoensap

Bereidingswijze:

Verhit 1 eetlepel olijfolie in de soeppan. Fruit hierin 2 fijngesneden sjalotjes en 3 geperste knoflook teentjes. Draai het vuur op de laagste stand. Voeg nu zeezout, witte gemalen peper, 1 eetlepel fijngestampte korianderzaad en 2 theelepels komijn toe. Voeg 500 ml kippenbouillon toe. Voeg nu 1 pompoen toe die je in kleine blokjes gesneden hebt. Tenslotte 400 ml kokosmelk. Laat het 30 minuten op laag vuur de pompoen gaar koken. De soep kun je daarna pureren.

De grote garnalen marineer je met geperste knoflook teentjes, olijfolie, sojasaus en versgemalen peper. Bak de garnalen op hoog vuur. Leg deze voorzichtig bovenop je soep, probeer te stapelen anders zakt alles naar de bodem. Garneer de soep met koriander en verse munt. Ook lekker met wat limoensap.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie