Pizza met gehakt, paprika en champignons

Pizza met gehakt, paprika en champignons

Een heerlijke pizza met een knapperige bodem belegd met gehakt, paprika, champignons en courgette. De hoeveelheid van het gehakt heb ik niet afgewogen. Ik heb 1 diepvrieszakje uit de diepvries gehaald en volledig gebruikt. Ik heb hier trouwens wel 4 pizza’s uit gekregen.

Ingrediënten voor het deeg:

  • 500 gr bloem
  • 1 el gist
  • 1 tl zout
  • 3 el olijfolie
  • 200 ml lauwe melk (ongeveer)

Vulling/topping:

  • Gehakt
  • 1 ui
  • 2 paprika’s
  • Champignons
  • 1/3 courgette
  • Tomatensaus
  • Italiaanse kruiden
  • Zwarte peper
  • Paprikapoeder
  • Gemberpoeder
  • Kurkuma
  • Kippenkruiden
  • Oregano
  • 1 Knorr bouillonblokje
  • Geraspte kaas

pizza-met-gehakt

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem en zout in een kom en maak in het het midden een kuiltje.

2. Los de gist in 3 el lauw water en laat 5 minuten rusten.

3. Schenk de gist en olijfolie in het kuiltje en meng de ingrediënten goed.

4. Voeg beetje bij beetje lauwe melk toe en kneed het mengsel tot een samenhangend deeg.

5. Kneed het deeg nog 5 minuten krachtig door en vorm het tot een bal.

6. Schenk 1 eetlepel olie in een kom en rol de deegbal door de olie.

7. Dek de kom met plasticfolie af en laat het deeg op een warme plaats rijzen tot het volume is verdubbeld.

8. De groenten en gehakt heb ik kort gebakken en gekruid met bovenstaande kruiden.

9. Kneed het deeg nogmaals even door en verwerk het als pizzabodem. Maak de randen van de pizza iets dikker, zodat de vulling er tijdens het bakken niet af kan glijden.

10. Prik er met een vork een paar keer in en besmeer met tomatensaus.

11. Doe er een beetje oregano, de vulling en geraspte kaas op. Bak de pizza op 220° voor 10 á 15 minuten.

Voor een heerlijk knapperige pizza is een hete oven een must!


2 reacties

  1. Florentine geplaatst op november 13, 2016 Beantwoorden
    Hmm... wat een heerlijk recept! Lijkt me leuk om een keer te maken:-)
  2. Ria geplaatst op januari 15, 2022 Beantwoorden
    ga ik inplannen voor morgen. Ik ga wel gebruik maken voor pizzadeeg uit de winkel.

Geef een reactie