Pizza Pollo

Pizza Pollo

Ik heb net tomaten-kippensoep gemaakt, kiploempia’s en pizza pollo (ook kip dus). Hieronder het recept voor pizza pollo.

Deeg 2 pizza’s:

  • 350 gr bloem
  • 150 gr griesmeel
  • 4 gr droge gist
  • Scheut olijfolie
  • Oregano
  • Lauw water
  • Melk
  • Zout

Topping:

  • Kipfilet, in kleine stukjes
  • Paprika, in fijne reepjes
  • Ui, fijngehakt
  • Zout en peper
  • Cayennepeper
  • Olijfolie
  • Basilicum

Extra:

  • Tomatenpuree
  • Tomatenpassata
  • Oregano
  • 1 ui, fijngehakt
  • Geraspte kaas
  • Mozzarella, in blokjes

Bereidingswijze:

Kneed voor het deeg de bloem, griesmeel, gist, olijfolie, zout en oregano met een mengeling van lauw water en melk. Laat dit een half uurtje rijzen en verdeel daarna het deeg in tweeën. Rol het deeg uit.

In de tussentijd dat het deeg rijst kun je alvast de topping maken. Bak de kip, paprika, ui en kruiden af in een pan met olijfolie en laat het afkoelen. Maak een papje van tomatenpuree, tomatenpassata, oregano en fijngehakte ui en verdeel deze over de pizza’s.

Doe hierop de topping, geraspte kaas en blokjes mozzarella. Doe de pizza’s in een voorverwarmde oven (220 graden) en bak ze goudbruin. Buon appetito!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie