Poffertjes

Poffertjes

Naast pancakes eet ik poffertjes met alle liefde en zeker een hele bord vol! Heerlijk met roomboter en poedersuiker. Iedere keer at ik ze buiten, maar nu was het echt tijd om ze eens zelf in mijn eigen keuken te maken. Natuurlijk was het eerst wel even uitproberen hoe en wat. De juiste luchtigheid en smaak was het eerste wat ik terug in de poffertjes wou zien uiteraard.

Maaaar…lang duurde het niet gelukkig. Nu kan ik eindelijk genieten van mijn zelfgemaakte poffertjes als ontbijt zonder dat ik eerst helemaal naar buiten toe moet. Ik vind ze trouwens erg goed gelukt en ze zijn ook zeker lekker geworden..nu jij nog!

Ingrediënten:

  • 260 g bloem
  • 320 ml lauw warme melk
  • 1 ei (m)
  • 1 zakje bakpoeder (15 g)
  • 1 zakje gist (7 g)
  • Zout naar smaak
  • 3 el suiker (of suiker naar eigen smaak)
  • 2 zakjes vanille suiker

Bereidingswijze:

Warm eventjes de melk op en doe er gist in samen met de vanille suiker. Laat het even staan. Ik heb het 5 minuten laten staan.

poffertjes-bakken

Doe de rest van de ingrediënten in een kom. Als de gist al wat opgelost is dan voeg je het erbij. Mix alles goed op met een handmixer tot een luchtig beslag. Zeker 5 minuten mixen.

poffertjes-beslag

poffertjes-bakken-2

Besmeer de poffertjespan rijk met roomboter en vul het dan tot het einde van de rand. Bak ze goudbruin en keer ze om met een saté prikker. Zorg ervoor dat ze niet aanbranden! Keer ze dus wel op tijd om.

poffertjes-hollands

Eet smakelijk en geniet ervan!

poffertjes-amours-cuisine

Amours tips:

  • Warm de melk niet te heet op
  • Voeg meer suiker aan het beslag toe als je van zoet houdt
  • Gebruik olie als je geen roomboter hebt

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie