Popcorn Chicken

Popcorn Chicken

Is it popcorn? Is it chicken? It’s popcorn chicken! Dit recept is voor 2 porties, op de foto is maar 1 portie te zien.

Ingrediënten:

  • 1 kipfilet, in blokjes
  • Zout en peper
  • Paprikapoeder
  • Knoflookpoeder
  • Uienpoeder
  • Koriander, fijngesneden
  • Ketjap manis
  • Karnemelk
  • 3 el meel
  • Panko

Bereidingswijze:

Kruid de kip met zout, zwarte peper, paprika poeder, knoflookpoeder, uien poeder, fijngesneden koriander en een scheut ketjap manis. Doe er karnemelk bij en zorg ervoor dat alle kip ondergedompeld is in de karnemelk. Laat dit voor minstens een uur in de koeling staan.

Haal na het uur de kip uit de koeling en doe er ongeveer 3 eetlepels meel door. Het moet nog plakkerig zijn, dus begin maar met een paar lepels en daarna kun je eventueel extra meel erbij doen.

popcorn-chicken-maken-recept

Doe in een andere kom wat panko. Ik rooster deze altijd even van te voren in de oven, dit hoeft niet perse. Pak met een vork de kip en haal deze door de panko en zorg ervoor dat alles bedekt is.

Bak het in de oven op 180 graden voor 20 á 25 minuten. Om te controleren of het gaar is snijd je het dikste stukje kip door. Deze moet aan de binnenkant wit van kleur zijn. Serveer het met je favoriete sausje, ik had vandaag chili saus. Enjoy!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie