Puf Puf Poğaça (Turkse gevulde broodjes)

Puf Puf Poğaça (Turkse gevulde broodjes)

Puf Puf Poğaça zijn heerlijke, luchtige en zachte broodjes die je naar wens kunt vullen. Je kunt ze uiteraard ook een andere vorm geven! De meest populaire manier is een vulling van fetakaas, peterselie, zout en peper. De broodjes besmeer je met de eidooiers en bestrooi je met sesamzaad & nigellazaad.

Hieronder het recept van het deeg:

  • 500 gram bloem + extra
  • 3 eieren, gesplitst
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 250 ml volle melk (lauwwarm)
  • 16 gram gist
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

Gist en suiker oplossen in de melk en 5 minuten laten staan. Vervolgens meng je dit met de bloem, 3 eiwitten, zonnebloemolie en als laatste ingrediënt; zout. Ik vertel je nu alvast dat je wat schepjes bloem erbij zal moeten doen om een juiste soepelheid van het deeg te creëren. Tevens moet het deeg niet meer aan je handen blijven plakken.

Turkse gevulde broodjes

Het deeg hoeft niet te rijzen. Je kunt meteen aan de slag. Door de hoeveelheid gist heb je hele zachte luchtige broodjes. Ik laat het deeg echter 30 minuten rusten voor een nog mooier resultaat. Verdeel vervolgens het deeg in bollen. Rol een bol uit tot een ronde deegplak en snijd hem in acht punten. Leg wat van de vulling op de onderzijde en rol het op tot een croissantvorm. Duw het puntje een beetje in het deeg zodat die tijdens het bakken niet gaat uitsteken. Leg de broodjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Werk zo al het deeg af. Bak de kleine broodjes in 20 minuten op 180 graden gaar.

 

Bron recept: Mijn Mixed Kitchen


1 reactie

  1. Kiss & Make-up geplaatst op juni 12, 2016 Beantwoorden
    Zag ze net op IG, zooooo lekker denk ik!

Geef een reactie