Quiche met kip, champignons en broccoli

Quiche met kip, champignons en broccoli

Lekkere quiche met knapperige korst en bodem! Gevuld met kip, champignons en broccoli.

Ingrediënten voor het deeg:

  • 50 g boter
  • 1 ei
  • 3 el koud water
  • 200 g bloem
  • 4 gram zout

Vulling:

  • 300 g kipfilet
  • 200 g champignons
  • 200 g kastanje champignons
  • 200 g broccoli
  • 100 g ui
  • zout
  • olie

Saus:

  • 200 ml melk
  • 150 g kaas
  • 2 eieren
  • 1 tl nootmuskaat
  • zout

Bereidingswijze:
Meng de zachte boter met eieren en voeg dan het water toe. Zout en bloem toevoegen en het deeg kneden. Het deeg in een plastic plaatsen en in de koelkast zetten voor 30 minuten.

Voor de vulling laat je de kipfilet in gezouten water koken. Laat het afkoelen en snijd het in blokjes. Snijd de ui fijn en de champignons in blokjes.Laat de ui met wat olie 3 minuten bakken. De champignons toevoegen, bakken voor 10 minuten en breng op smaak met zout. Voeg de kip en broccoli toe, laat bakken voor 10 minuten.

Voor de saus rasp je de kaas fijn, klop je de eieren los en meng je dit samen met wat nootmuskaat. Breng op smaak met zout. Beboter een bakvorm (bestilla vorm van 30cm doorsnede), plaats het deeg en maak ook van het deeg randjes.

Leg hierop de vulling en giet de saus overheen. Zet het in een voorverwarmde van 180 graden voor 35 minuten. Elke oven is weer anders, dus kijk even de eerste keer hoeveel tijd het nodig heeft in jouw oven.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie