Rechthoekige dadelkoekjes

Rechthoekige dadelkoekjes

Dadelkoekjes, maar dan in rechthoekige vorm. Het oorspronkelijke recept komt van Oum Yassine dat ook op haar blog te vinden is.

Ingrediënten deeg:

  • 250 gram boter
  • 100 gram poedersuiker
  • 30 ml oranjebloesem
  • 1 vanillesuiker
  • snufje zout
  • meel (tot het een zachte deeg wordt)

Vulling:

  • 750 gram kant en klare dadelpasta
  • 50 gram geroosterde sesamzaadjes
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 25 gram zachte boter

Decoratie:

  • eiwit
  • amandelschaafsel
  • poedersuiker

Bereiding:

Meng alle ingrediënten voor het deeg samen tot een spoel en zacht deeg. Verdeel dit in gelijke stukken. Meng dan alle ingrediënten voor de vulling samen. Dan pak je 2 grote stukken bakpapier en druk en rol daar elke bol deeg apart op uit tot een rechthoek van ongeveer 40 bij 30 cm.

Pak weer een stuk bakpapier en druk daar ook de dadelpasta uit tot een recht hoek van ongeveer 40 tot 30 cm. Dan pak je voorzichtig de dadelpast met bakpapier op en draai het op 1 van de deegplakken.

Pak weer een deegplak voorzichtig en leg die weer boven op de dadelpasta. Nu heb je dus 2 plakken deeg en daar tussen dadelpasta. evt de randen mooi afwerken. Bestrijk de bovenkant met eiwit en amandelschaafsel en leg het geheel in de koelkast voor een half uur ongeveer. Haal het na half uur uit de koelkast en snij het in mooie rechthoeken/vierkantjes. Leg daarna op de bakplaat en bak op 160 graden in de oven.

460275_215100731944483_980065953_o

Als je ze uit de oven haalt kun je ze nog eventueel bestrooien met suiker.


1 reactie

  1. Marijke geplaatst op mei 26, 2022 Beantwoorden
    Wat is de voedingswaarde van deze dadelkoekjes?

Geef een reactie