Red Velvet Cake

Red Velvet Cake

Recept voor een Red Velvet Cake. Komt van de blog Oh My Foodness. Maak dit recept 2x voor een hoge taart!

Ingrediënten:

  • 150 gr zachte boter
  • 300 gr witte basterdsuiker
  • 2 grote eieren
  • 1 el vanille(extract)
  • 300 gr bloem
  • 2 el cacaopoeder
  • 1 el bakpoeder
  • ½ el zout
  • 240 ml karnemelk
  • 2 of 3 el vloeibare rode voedingskleurstof
  • 1 ½ el appel azijn
  • 1 ½ el baksoda

Voor het glazuur:

  • 100 gr boter
  • 600 gr gezeefde poedersuiker
  • 250 gr roomkaas/monchou

Extra:

  • twee springvormen met een doorsnede van 23 centimeter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet de bakblikken in met boter. Bekleed de bodem van de springvormen met bakpapier.

2. Klop de boter met een elektrische mixer samen met de basterdsuiker luchtig in een kom. Vervolgens voeg je één voor één de eieren en het vanille-extract toe.

3. Zeef de bloem, het cacao-poeder, bakpoeder en het zout, en meng dit alles in een andere kom.

red velvet cake bakken maken topping

4. Giet de karnemelk en kleurstof samen in een schaaltje tot je een mooie rode kleur hebt. Pas op dat je niet knoeit! De kleurstof is lastig uit kleding e.d. te krijgen.

5. Giet een derde van de droge ingrediënten bij het boter/suiker mengsel en roer het door. Doe ditzelfde met het karnemelk-mengsel en herhaal deze stappen. Meng niet te hard!

6. Meng in een schaaltje het azijn en de baksoda en zodra het schuimt giet je het bij je beslag. Roer dit door.

7. Giet nu het beslag in de bakblikken en bak de cakes zo’n 25 minuten. Steek een saté prikker in de cake na de 25 minuten, komt hij er schoon uit? Dan is hij klaar. Anders geef je hem nog een paar minuten.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie