Rfissa met harcha (Madhoussa)

Rfissa met harcha (Madhoussa)

Recept voor Marokkaanse Rfissa met kip en linzen, oftewel Madhoussa.

Voor de saus:

  • 1 kip
  • 4 uien, gesnipperd
  • 200 gr linzen
  • 4 el fenegriek (Halba)
  • 1 el geklaarde boter (Smen Har)
  • 5 teentjes knoflook of meer
  • 1 kip bouillonblokje
  • 1/2 el gember
  • 1/2 el ras el hanout
  • 500 ml water
  • Zout en peper
  • Koriander
  • Peterselie
  • Saffraan
  • Olijfolie

Voor de harcha:

  • 400 gr griesmeel (fijn)
  • 1/2 tl zout
  • 50 gr suiker
  • 100 gr boter
  • 3/4 glas water
  • 1 tl bakpoeder

Bereidingswijze rfissa:

Doe de gewassen kip in een grote pan met de ui, olie, peterselie, koriander, saffraan, gember, ras el hanout, zout en peper. Bak dit enkele minuten en doe vervolgens de linzen en fenegriek erbij. Schenk 500 ml water erbij en laat dit rustig een uur koken.

Voordat je de rfissa opdient, dien je de harcha stukjes in een couscouspan kort te stomen. De kip bak je enkele minuten goudbruin in de oven. Pak een grote bord en doe hierin de harcha stukken, plaats de kip erop en schenk de saus eroverheen.

Bereidingswijze harcha:

Vermeng het griesmeel met het zout en de suiker. Voeg er dan beetje bij beetje de zachte boter aan toe. Voeg er wat water aan toe en kneed en knijp het deeg zodanig tot er een soepel geheel ontstaat.

Maak van het deeg ronde koeken met een dikte van 1cm. Bak deze aan beide zijden langzaam bruin en gaar in een droge koekenpan met een anti-aanbaklaag. Probeer twee grote harcha’s te maken.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie