Ricotta pancakes met gebakken appel

Ricotta pancakes met gebakken appel

Recept voor ricotta pancakes met gebakken appel, ahornsiroop en walnoten.

Ingrediënten:

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 55 gram bruine suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 eieren
  • 220 ml karnemelk
  • 125 ml melk
  • 250 gram ricotta
  • 20 gram boter
  • 2 fuji of royal gala appelen, dun gesneden
  • 125 ml maple syrup
  • Handjevol walnoten

Bereidingswijze:

Doe de meel, suiker en kaneel in een kom. In een andere kom doe je de eieren, melk en karnemelk en roer je ze goed door elkaar. Mix dan het melkmengsel in het bloemmengsel en roer tot je geen klontjes meer hebt. Doe de ricotta erbij en vouw dit door je beslag tot alle ricotta is opgenomen. Dek je kom af en zet het even weg voor 15 minuten.

Ondertussen smelt je de boter in een koekenpan en doe je daar de gesneden appels erbij. Als je appels wat zachter zijn doe je de maple siroop erbij en laat je dit goed warm worden. Dit is je topping.

De pancakes bak je in een anti-aanbaklaag pan. Draai ze om zodra ze bruin zijn. Serveer de pannenkoeken met appels en walnoten.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie