Rijkgevulde visbestilla

Rijkgevulde visbestilla

Een heerlijke rijkgevulde visbestilla gemaakt, heerlijk met mannetje lief genoten. Hieronder vind je het recept.

Ingrediënten: 

  • Filodeeg
  • 500 gram verse gepelde tijgergarnalen
  • 500 gram verse roze gepelde garnalen
  • 200 gram kabeljauw filet
  • 100 gram mini garnalen
  • 300 gram inktvisringen
  • 500 gram surimistick, in stukken
  • Mihoen
  • 4 grote uien, in halve ringen
  • 4 teentjes knoflook, geraspt
  • 1 rode chilipeper, klein gesneden
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 vis bouillonblokje
  • 1 bos koriander/peterselie, fijngehakt
  • Komijn
  • Saffraan
  • Rode peper
  • Zwarte peper
  • Knoflookpoeder
  • Citroen en/of knoflooksaus ter versiering

Bereidingswijze:

Bak de uien, knoflook, chilipeper, koriander, peterselie, paprika met de kruiden inclusief een visbouillonblokje. Doe dan alle vissen (behalve tijgergarnalen en kabeljauw) in een kom en kruid ze. Bak ze mee, maar zorg ervoor dat het geen papje word. Dus niet al te veel roeren. Als laatste doe je de tijgergarnalen en kabeljauw erbij.

Kook wat water in een pan en laat de mihoen even 5 minuten erin staan. Wanneer de vissen gaar zijn, doe je een handvol mihoen erbij. Meng en proef of alles naar smaak is. Dan ga je de mhencha met filodeeg vormen, zie foto’s voor werkwijze. Vóór en na het rollen smeer je elk velletje in met gesmolten boter.

Verwarm de oven op 175 graden en bak de bastilla voor ongeveer 40 minuten. Haal het uit de oven en versier het naar keuze met bijvoorbeeld gekruide gamba’s, partjes citroen en gedroogde koriander.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie