Rijst met kip en champignonroomsaus

Rijst met kip en champignonroomsaus

Vandaag vroeg aan tafel: rijst met kip, champignonroomsaus en gegrilde groente. Dit recept is voor 1 persoon.

Ingrediënten:

  • 1 zakje Lassie builtjes toverrijst
  • 1 kipfilet
  • Kwart oranje paprika
  • Kwart rode paprika
  • Halve courgette
  • Handje champignons
  • 1 rode ui
  • Handje broccoli, eerst gestoomd daarna meegebakken
  • Pakje champignonsaus (Knorr)
  • Knoflookpoeder
  • Paprikapoeder
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Zorg ervoor dat de kipfilet er netjes uitziet en dus enige viezigheid weg zijn gesneden. Maak aan de bovenkant van de kipfilet diepe sneden, maar snijd het niet helemaal door. Hierdoor is de kip sneller klaar en ook lekkerder omdat niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant wordt gekruid.

Kruid de kip aan beide kanten met zout, zwarte peper, knoflookpoeder en paprikapoeder. Leg het op bakpapier en bak het in de oven op 200 graden voor ongeveer 25 minuten. Het ligt aan de dikte van de kip, dus houd het zelf een beetje in de gaten,

Snijd de groente in repen en grill deze met een paar druppels olie. Kruid af met zout en zwarte peper. Ik grill altijd op hoog vuur, dus na een paar minuten is het goed. Kook ondertussen de rijst volgens voorschrift en warm de kant-en-klare champignonsaus op.

Doe wat gegrilde champignons en ui door de saus heen. Vermeng de rijst en de groente en leg deze op een bord. Leg de kip erop en giet daaroverheen de saus. Eet smakelijk!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie