Rijst met kip, groente en omelet

Rijst met kip, groente en omelet

Recept voor rijst met kip, groente en een omelet. Dit is bedoeld voor 2 personen.

Ingrediënten:

  • 1 grote kipfilet, in reepjes gesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • Half bakje champignons, in schijfjes gesneden
  • 1 courgette, in schijfjes gesneden
  • 2 rode uien, in ringen gesneden
  • 1 zakje Lassie builtjes toverrijst (mag natuurlijk ook andere rijst)
  • 2 handjes sperziebonen (ik gebruik altijd haricot verts uit de vriezer omdat ze lekker dun zijn)
  • 1 zakje Conimex nasi kruiden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • Scheut melk
  • 2 eieren
  • Saté saus

Bereidingswijze:

Kook de rijst volgens aanwijzing. Kook de boontjes in een pannetje met water. Kruid de reepjes kip met zout, knoflook poeder, zwarte peper en fijn gesneden koriander. Doe een beetje olie in een koekenpan en bak daar de uien en knoflook. Doe er meteen de kip bij en na een paar minuten ook de groente. Laat het allemaal lekker samen bakken (zelf doe ik het op hoog vuur en blijf er echt bij staan want het gaat heel snel).

Kook ondertussen wat water. Als de kip en groente er gaar uit zien doe je er de boontjes bij en vervolgens doe je er een half zakje nasi kruiden bij. Kan ook wat sambal voor de liefhebber. Giet wat kokend water erbij en laat het even lekker sudderen. Doe er de rijst bij. Als je van natte rijst houdt doe je er eventueel wat water bij. Persoonlijk houd ik van droge rijst, dus laat ik het nog even op het vuur staan tot ik zie dat het lekker droog is geworden.

Pak een kommetje en doe daar de eieren, een scheut melk, wat zout en peper in. Met een vork meng je het even goed door elkaar. Pak een koekenpan en doe daar een paar druppels olie in en bak hier de omelet in, uiteraard eerst de helft van het kommetje. Tenzij je een dikke omelet wil kun je in één keer de hele inhoud bakken. Tip: doe een deksel of bord op de koekenpan, dan is de omelet sneller gaar

Maak ondertussen de saté saus warm. Doe de rijst op een bord, maak een rol van het omelet en snij deze in plakjes voor een leuk effect en leg deze erop. De satésaus erbij en enjoy!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie