Rijst met zoetzure kip en kikkererwten

Rijst met zoetzure kip en kikkererwten

Rijst met zoetzure kip en kikkererwten. Meestal gebruik ik basmati, maar dit keer een rijst uit Frankrijk.

Ingrediënten:

  • 1 kipfilet
  • 2 uien
  • 2 á 3 paprika’s
  • Handjevol kikkererwten
  • Koriander, fijngesneden
  • 1 pot Uncle Ben’s saus
  • Zout en peper
  • Paprikapoeder
  • Saffraan
  • Gemberpoeder
  • Snufje kaneel

Bereidingswijze:

Neem een koekenpan en doe daar een beetje zonnebloemolie in. Snij de ui fijn en bak dit voor 5 minuten aan in de pan. Snij de paprika in kleine blokjes en voeg dit eraan toe. Bak aan op zacht vuurtje met deksel op de pan voor ongeveer 10 minuten. Snij de kipfilet klein en voeg dit eraan toe. Goed omroeren.

Kruid het geheel met een lepel zout, mespunt peper, theelepel paprikapoeder, mespunt saffraan, theelepel gemberpoeder en een snufje kaneel. Even proeven of de smaak goed is. Bak het geheel nog even aan tot je ziet dat de kip gaar is geworden. Voeg er dan de kikkererwten en een pot uncle ben’s saus aan toe met een half glas water zodat de saus niet te dik is.

Voeg als laatste nog de koriander toe en laat het op zacht vuurtje met deksel op de pan pruttelen. Maak de rijst klaar zoals beschreven op verpakking. Serveer de saus met de rijst. Eet smakelijk!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie