Rijstballetjes met mozzarella

Rijstballetjes met mozzarella

Krokante rijstballetjes met een hart van smeuïge mozzarella! Serveer deze balletjes op een feestje en ze zijn zo weg!

Ingrediënten voor rijstballetjes met mozzarella (32 stuks):

  • Basisrecept risotto (ik heb Knorr wereldgerechten gebruikt maar je kan het ook makkelijk zelf maken dan moet je 215 gram rijst hebben)
  • 1/2 courgette, fijngemalen
  • 125 gr champignons, fijngemalen
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Geraspte mozzarella, handjevol
  • 500 ml water of bouillon
  • Zout, peper, knoflookpoeder naar smaak
  • Olijfolie, om in te bakken

Vullen & rollen:

  • Bloem
  • 3 eieren, geklutst
  • Cornfakes, fijngemaakt
  • Mozzarellaballetjes, gehalveerd

Bereidingswijze:

Bak het gesnipperd uitje samen met de knoflook op middelmatig vuur in olijfolie, voeg vervolgens de gemalen champignons toe en laat even bakken, daarna de gemalen courgette erbij en weer even laten bakken. Voeg nu de rijst en kruiden toe en roerbak dit kort. Hierna het water of de bouillon erbij en op een zacht vuurtje laten garen voor 25 minuten met deksel erop. Hierna is de risotto klaar, doe er het handjevol geraspte mozzarella bij en schenk de risotto op een dienblad zodat het snel afkoelt.

risottoballetjes met mozzarella recept 2

Als deze is afgekoeld ga je er bolletjes van vormen en vullen met mozzarella. Ik vond het het makkelijkste gaan met een ijsschep, ik deed er een beetje rijst in, maakte met mijn vinger een holletje in de rijst, deed hier de mozzarella in en vervolgens bolletjes van draaien. Als je hiermee klaar bent mogen de bolletjes een half uurtje opstijven in de koelkast zodat je ze makkelijker kan paneren. Eenmaal opgestijfd haal je ze eerst door het bloem, vervolgens door het geklutst ei en als laatste door de fijngemaakte cornflakes. Frituur ze.

rijstballetjes met mozzarella

Superlekker hapje dit! En je kunt ze ook invriezen.


1 reactie

  1. De Dotties geplaatst op december 23, 2015 Beantwoorden
    Dit ziet er lekker uit zeg, njam!

Geef een reactie