Rolcake met kokoscreme en aardbeien

Rolcake met kokoscreme en aardbeien

Rolcake met kokoscrème en aardbeien (eigen recept).

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 200 gram suiker
  • 80 gram bloem
  • 80 gram maizena
  • 20 gram custardpoeder
  • 1 zakje bakpoeder

Kokoscrème:

  • 300 gram roomkaas
  • 1 potje kokospasta (Lidl)
  • 600 ml koude slagroom

Extra:

  • 150 gram aardbeien
  • 3 el water
  • 3 el suiker
  • muntblaadjes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Splits 6 eieren. Klop de eiwitten stijf met 200 gram suiker. roer de eidooiers los. Zeef de bloem, maizena, custardpoeder en 1 zakje bakpoeder. Spatel de eidooiers en het bloemmengsel door de eiwitten. Leg bakpapier op een grote bakplaat en strijk het mengsel hier voorzichtig op uit. Bak tot het lichtbruin is, ongeveer 15 minuten. Leg een schone theedoek op het aanrecht en leg de gebakken biscuit hier op met het bakpapier naar boven. Trek dit los en rol de cake voorzichtig met theedoek op. Laat dit 15 minuten zo staan en rol dan voorzichtig weer terug.

rolcake met kokoscreme en aardbeien

Snijd 150 gram aardbeien klein en breng deze met 3 eetlepels water en 3 eetlepels suiker aan de kook, laat even doorkoken en pureer dit. Smeer voorzichtig over de cake en laat afkoelen.

Voor de kokoscrème heb ik 300 gram roomkaas geklopt met 1 potje kokospasta en 600 ml koude slagroom. Goed stijfkloppen en de helft over de cake verdelen. Oprollen in huishoudfolie en op laten stijven in de koelkast voor een uurtje. Met de rest van de crème rozen spuiten op de rolcake, garneren met aardbeien en muntblaadjes.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie