Romige pasta met braadworst

Romige pasta met braadworst

Recept voor een romige pasta met braadworst, gerookte zalm en spinazie. Ik gebruik de low carb penne (60% minder koolhydraten en 30% minder calorieën dan de reguliere pasta soorten). Maar het is een optie, neem vooral wat je zelf wil/lekker vindt.

Ingrediënten:

  • Penne pasta
  • Spinazie a la crème diepvries blokjes
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1 stengel lente-ui
  • Bak- en braadboter
  • Braadworstjes, in plakjes
  • Gerookte zalm
  • 300 ml melk
  • 200 ml kookroom
  • 35 gr boter
  • Zout en peper
  • Verse bieslook

Bereidingswijze:

Kook de pasta volgens de beschrijving. Maak de roomsaus door in een pan de melk, kookroom, boter (niet de bak- en braadboter), zout, peper en fijngesneden bieslook te koken. De spinazie blokjes ontdooi je in een koekenpan.

Snij een halve rode en gele paprika in blokjes en fruit in een wok met een stengel fijngesneden lente ui, in een klein scheutje bak- en braadboter. Even kort fruiten en doe dan de in plakjes gesneden braadworstjes in de pan en bak het even kort mee.

Doe daarna de gekookte pasta in de pan met de roomsaus en de ontdooide spinazie. Meng het geheel goed door. Doe op het laatst blokjes gerookte zalm erdoorheen. Eventueel wat geraspte kaas, maar ik heb dat niet gedaan.

Super lekker en simpel! Serveer de pasta met knoflookolijven en feta blokjes, dat vinden wij lekker.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie