Roomkaas mhancha

Roomkaas mhancha

Recept voor roomkaas mhancha met amandelschaafsel. Een glas heeft een inhoud van 200 ml.

Ingrediënten:

  • 1 pak filodeeg
  • 4 pakjes roomkaas (Aldi)
  • 1 ei
  • 1/2 glas melk
  • 1/2 glas olie
  • 1 bakpoeder
  • 1 vanille suiker

Extra:

  • honing
  • amandelschaafsel

Bereidingswijze:

Ik heb de filodeeg uit de verpakking gehaald en onder een theedoek gelegd. De roomkaas in een spuitzak gedaan (zonder een mondje) je kunt ook gewoon een boterhamzakje gebruiken en puntje eraf knippen. Neem 1 vel filodeeg en spuit de roomkaas erop, een lange slang. Rol vervolgens de filodeeg op tot je een rolletje hebt.

Leg deze in je ronde bakvorm (bestilla). Ik heb de bodem ingesmeerd met boter en bakpapier erin gelegd. Zodat het op het einde makkelijk eruit te krijgen is. Leg de gevulde filodeeg in het midden en rol deze op tot een rolletje.

roomkaas mhancha amandelen

Werk alle rolletjes zo af en leg ze in de bakvorm. Je hoeft ze niet in elkaar te schuiven, gewoon aan elkaar aanschuiven. Als je klaar bent maak je het beslagje. Meng dit en giet het dan bovenop de m7ensha. Schuif je bakvorm even alle kante op zodat het mengsel goed kan verspreiden.

Zet het dan in de oven 20 minuten op 180 graden. Doe 4 eetlepels honing in een steelpan en verwarm deze. Als de mhensha uit de oven komt meteen besmeren met honing en bestrooien met amandelschaafsel.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie