Rundvlees met rijst

Rundvlees met rijst

Ingrediënten:

  • 1 kg rundvlees zonder bot
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 el tomaten puree
  • 1 el paprikapuree
  • paar takjes peterselie
  • paar takjes koriander
  • zout en peper
  • 1 dessertlepel paprikapoeder
  • dessertlepel komijnpoeder
  • snufje safraan

Rijst:

  • 3 glazen basmati rijst
  • 4 water
  • zout
  • 1 el roomboter
  • handje vermicelli

Bereidingswijze:

Doe zonnebloemolie in je braadpan en snijd rundvlees in kleine blokjes doe in je braadpan, daarbij snijd je de paprika, ui, knoflook, tomaat in kleine stukken. Hak de koriander en peterselie fijn. Doe de komijn, safraan, zout, peper en paprikapoeder erbij en meng alles goed. Zet je pan op een klein vuurtje en laat het lekker sudderen voor 8 min en doe er dan wat water bij.

Na half uurtje voeg je de puree erbij en wat water als nodig is. Ongeveer 1.5 uur laten sudderen tot je vlees lekker gaar is. Ondertussen je rijst wassen. Ik doe zelf in een rijst koker eerst even de boter smelten en de vermicelli daarin bakken tot ze mooi bruin zijn dan de gewassen rijst erbij en goed mengen. Dan water en zout erbij en gaar koken, in pan doe je zelfde manier.

10325724_349183975288514_9004080924421195700_n (1)

Serveer met komkommer, tomaat, lente-ui en turkse kaas. Heerlijk lekker gerechtje hier zijn ze er dol op!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie