Rundvleessalade zelf maken

Rundvleessalade zelf maken

Hmmmm, mijn inmiddels meer dan 30 jaar geleden bedacht recept voor rundvleessalade (zonder teveel mayonaise) weer eens gemaakt. Grote favoriet van zoontje, mijn man was hier ook gek op. Een nachtje in de koelkast en morgen een flink bord opmaken met sla, augurkjes, tomaten, krabsticks, garnalen et cetera. Tevens al de vulling voor mijn ijsbonbons gemaakt (morgen maak ik deze verder af), en dan weekend :-)

Ingrediënten:

  • 1 kilo doorregen runderlappen (ik gebruik riblappen)
  • 6 runderbouillonblokken
  • 1 kilo kruimig kokende aardappelen
  • 1 grote pot erwtjes en worteltjes
  • 2,5 liter water
  • 2 kopjes fritessaus (Remia)
  • witte peper

Bereidingswijze:

Breng de runderlappen aan de kook met 2,5 liter water en 6 runderbouillonblokken (lijkt veel maar je hebt een sterke bouillon nodig, deze geeft veel smaak aan je aardappels). Laat dit 4 uur zachtjes koken. Na 3,5 uur kook je 1 kilo kruimig kokende aardappelen gaar. Stamp deze fijn met 1 grote pot erwtjes en worteltjes. Roer er witte peper door. Neem met een schuimspaan het vlees uit de pan en gooi dit op de aardappels.

Roer er 3 kopjes bouillon door en 2 kopjes fritessaus. Roer nu flink met een houten lepel door. Het vlees is zo gaar dat je het vanzelf in flinterdunne stukjes roert. Het lijkt nu veel te nat en vloeibaar maar schijn bedriegt. Na afkoelen en een nacht in de koelkast heb je de meest smeuïge, niet kleffe rundvleessalade. Ik maak hem altijd mooi op met augurkjes, sla, tomaten, krabsticks, garnalen etc.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie