Salami pizzabroodjes

Salami pizzabroodjes

Salami pizzabroodjes. Hiervoor kun je kant en klare spaghettisaus gebruiken. Ik vind de kaas basilicum van Bertolli erg lekker, maar zelf maken kan natuurlijk ook.

Ingrediënten voor het deeg:

  • 250 ml handwarm water
  • 8 gram droge gist
  • 20 gram suiker
  • 500 gram patentbloem
  • 35 ml olijfolie
  • 10 gram zout
  • 1 ei

Vulling:

  • 200 gr salami (boterhamvlees)
  • Kant-en-klare spaghettisaus
  • Geraspte oude kaas

Extra:

  • 1 ei
  • Melk
  • Geraspte kaas

Bereidingswijze:

Kneed in 15 minuten met de machine een soepel deeg. Doe het deeg over in een met olie ingevette kom, dek af en laat het een uur rijzen. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 60 x 25 cm. Verdeel enkele lepels spaghettisaus over het deeg, maar laat 4 cm van de achterste lange rand vrij van beleg. Snij de salami in kleine blokjes en strooi over de saus, als laatste doe je er royaal geraspte oude kaas over.

Maak de achterste rand die je vrij hebt gehouden een heel klein beetje nat met wat water en rol op tot een dikke worst vorm. Snijdt deze in schijven van 4 cm dik. Leg deze op een met bakpapier bekleed bakplaat en druk wat platter. Dek af en laat een uur rijzen. Verwarm de oven voor op 190 graden. Klop een ei los met een lepel melk en bestrijk het deeg hiermee. Strooi er nog een klein beetje kaas over en bak ze in 18 minuten gaar. Ik vind ze lekker als ze wat zachter zijn, dus ik dek ze na het bakken gelijk af met een theedoek.

Te volgen op…
Facebook: Koken en bakken met Marion


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie