Sarma (Turkse gevulde wijnbladeren)

Sarma (Turkse gevulde wijnbladeren)

Sarma, Turkse gevulde wijnbladeren! Do you love Turkish food?

Ingrediënten:

  • 1 pak wijnbladeren (verse zijn natuurlijk het beste! verkrijgbaar bij Turkse winkel)
  • 250 gr magere rundergehakt
  • 1 glas Turkse rijst
  • 1 ui, fijngehakt in de keukenmachine
  • Bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 tomaat, geraspt
  • 1 dessertlepel paprikapoeder
  • Zout en peper
  • 1 lepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Sausje:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 lepel tomatenpuree
  • Water (tot je een mooi sausje krijgt)

Bereidingswijze:

Leg de druivenbladeren in een bak met water. Laat ze zo’n uurtje liggen en ververs paar keer het water. Laat ze goed uitlekken dat ze niet meer nat zijn. Meng je gehakt met alle ingrediënten (behalve de wijnbladeren en de ingrediënten voor het sausje) en kneed het goed.

Dan pak je een blaadje en haal je het stengeltje eraf. Leg een klein beetje van het gehakt erop en vouw er een mooi sigaartje van (zie filmpjes op Youtube hoe dit moet). Leg onder in je pan wat druivenbladeren en leg je rolletjes daarop, werk alles zo af.

Maak je sausje door de olijfolie, tomatenpuree en water met elkaar te mengen. Leg een klein bordje op je sarmas en giet de saus erover, leg er paar citroenschijfjes op en doe het deksel dicht van de pan dicht. Giet er daarna nog wat kokend water bij en laat het zo’n 30 minuten koken. Laat het daarna op zacht vuurtje weer ongeveer 30 minuten verder pruttelen tot ze beetgaar zijn.

Afiyet olsun / bssaha


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie