Schotse eieren (gehaktballen gevuld met ei)

Schotse eieren (gehaktballen gevuld met ei)

Schotse eieren met spinazie en aardappeltjes, een verzoeknummer van mijn zoon, die is er gek op. Simpel en snel klaar. Ik hou normaal gesproken niet zo van kant-en-klare kruiden, maar voor deze ballen maak ik een uitzondering. Reken voor elke bal op 100 gram gehakt. Ik neem kipgehakt. Gewoon omdat, je weet wel, de kip en het ei…

Ingrediënten:

  • 500 gram kipgehakt
  • 1 zakje gehaktmix voor tuinkruiden
  • hardgekookte eieren, gepeld

Bereidingswijze:
Kruid 500 gram kipgehakt met een zakje gehaktmix voor tuinkruiden. Vorm er ballen van en druk deze plat. Stop in elke gehaktbal een hardgekookt eitje erin (zelf koken voor 5 minuten of net doen zoals ik op mijn luie dag: koop kant-en-klaar gekookte eieren). Bak de ballen rondom in circa 10 minuten lekker bruin. Sausje erbij, aardappelen en bladspinazie (a la crème kan natuurlijk ook). Het sausje maak je door het aanbaksel van het vlees met wat water, ketjap, bouillonblokje en kruiden te koken.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie