Sellou cake

Sellou cake

Gisteren heb ik sellou cake gemaakt, het was lekker hmdl. Sellou noemen ze ook sfouf. Je kunt het in de Ramadan bijna in elke bakkerij kopen of je maakt het gewoon zelf. Sellou is gemaakt van noten en meel die in oven goudbruin gebakken is. Dat eten we meestal tijdens de Ramadan met harira.

Ingrediënten (1 glas is 200 ml):

  • 4 eieren
  • 1 glas suiker
  • 1 glas olie
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 50 ml melk
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 1/2 glas bloem
  • 2 glazen sellou

Bereidingswijze:

Mix de eieren, suiker en vanillesuiker goed samen. Doe daarna de olie en melk erbij, mix weer. Voeg de gezeefde bloem, bakpoeder en sellou toe en meng alles goed door elkaar. Doe dit in een beklede/ingevette bakvorm en bak het in een voorverwarmde oven op 150 graden tot het gaar is. Decoreer eventueel met honing/noten/sellou.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie