Sellou (Sfouf)

Sellou (Sfouf)

Recept voor Marokkaase Sellou, Sfouf of Zameta.

Ingrediënten:

  • 1 kilo bloem
  • 500 gr amandelen, ontvelt, gebakken in olie en fijngemalen in de molen
  • 100 gr amandelen, ontvelt, gebakken in olie en grofgehakt
  • 500 gr sesamzaad, geroosterd en fijngemalen
  • 100 gr hele sesamzaadjes
  • 2 eetlepels anijszaad, geroosterd en fijngemalen
  • 2 eetlepel venkelzaad, geroosterd en fijngemalen
  • 2 eetlepels kaneel
  • 400 gr poedersuiker
  • 500 gr havermout, geroosterd en fijngemalen
  • 300 gr lijnzaad, fijngemalen
  • 250 gr honing
  • 250 ml olijfolie

Bereidingswijze:

Bak de bloem op 220 graden bruin in de oven. Je moet er wel bij blijven, om de 10 minuten á kwartier dien je het om te roeren. Hoe donkerder je bloem, hoe donkerder je selou. Dus goed opletten! Zeef daarna de bloem. Zeef ook de poedersuiker. Meng alle droge ingrediënten (ook je bloem) goed met elkaar. Doe als laatste de olie en honing erbij, blijf wrijven tot alles goed gemengd is.

Blijf proeven of alles goed op smaak is. Je kunt altijd wat kaneel of anijs erdoor doen, of honing als de salou wat plakkerig wilt. Ieder z’n eigen smaak!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie