Sesam tulbandjes met pistachevulling

Sesam tulbandjes met pistachevulling

Gisteren fekkas gemaakt en nu net deze heerlijke sesam tulbandjes met pistachevulling gemaakt. De siliconen tulbandvorm komt van AliExpress en nappage is een soort gelei om bv. op het einde gebak mee in te smeren. Ik neem het mee uit Marokko. Hier in Limburg zijn er weinig tot geen grote Marokkaanse winkels. Ik denk dat het in bijvoorbeeld Brussel of Amsterdam wel verkrijgbaar is.

Ingrediënten deeg:

  • 260 gram zachte boter
  • 400 gram bloem
  • 110 gram fijne suiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker

Vulling:

  • 2 eetlepels glucosesiroop
  • 1 eetlepel nappage
  • Pistachesmaakstof (ik heb die uit Marokko gebruikt)

Extra:

  • Geroosterde sesamzaadjes

Bereidingswijze:

Kneed alle ingrediënten voor het deeg samen. Maak bolletjes van ongeveer 10 á 12 gram. Dompel ze in de sesamzaadjes. Druk het deeg daarna in de mold voor mini tulbandjes. Vul ze allemaal en bak ze mooi goudbruin in de oven (170 graden) voor ongeveer 25 minuten.

Meng de ingrediënten voor de vulling goed samen en vul de afgekoelde mini tulbandjes daarna met de pistachevulling.

Smakelijk eten

Oumyassine/oumhidaya


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie