Sfenj met melk en ei

Sfenj met melk en ei

Recept voor Marokkaanse Sfenj met melk en ei.

Ingrediënten:

  • 500 gram bloem
  • 1 zakje gist (11 gram zit erin)
  • 1 volle theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 50 ml lauwe melk
  • Lauw water

Bereidingswijze:

Doe de bloem in een grote kom samen met de zout, suiker en bakpoeder. Maak een kuiltje in het midden. Meng de gist met wat melk en giet het in het kuiltje. Doe de ei erbij en meng het samen met lauw water tot een beslag. Het moet echt een heel erg plakkerig beslag worden. Laat het 15 minuten staan.

Maak je handen nat met water en klop het beslag met je handen. Laat het daarna zeker een half uur rijzen. Giet olie in een koekenpan en laat het warm worden. Smeer je handen met olie in en knijp kleine balletjes uit het deeg . Maak er gelijk met je vingers een gat in en leg het in de koekenpan. Laat de sfenje aan beide kanten bakken tot ze goudbruin zijn.


1 reactie

  1. Mel geplaatst op september 16, 2020 Beantwoorden
    Ik heb de sfenj vandaag gemaakt. Er komen ongeveer 10 stuks uit dit recept. Ze zijn goed gevuld met deeg. Dus ze zijn niet zo luchtig. Wellicht wanneer ik er 15 stuks van zou maken dat ze dan wat luchtiger zouden zijn. Zo zou je minder deeg gebruiken per stuk. Ze zijn verder niet zo zoet en zijn wel geschikt voor een zoet beleg. Bedankt voor het delen.

Geef een reactie