Shoarma pasteitjes

Shoarma pasteitjes

Recept voor shoarma pasteitjes.

Deeg:

  • 400 gr meel
  • 1 ei
  • Zout
  • 200 ml koud water (ongeveer)

Vulling:

  • Gebakken shoarma
  • ½ rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 prei, in schijfjes gesneden
  • ½ ui, fijngesneden
  • Zout en peper
  • Komijnpoeder
  • Gemberpoeder
  • Scheutje olie

Bereiding:

Neem een hapjespan en doe er een scheutje olie in. Voeg dan de paprika, ui en prei toe. Bak dit even samen. Voeg dan de gebakken shoarma erbij en wat kruiden. Wees voorzichtig met de kruiden omdat de shoarma ook al ietsje gekruid is waarschijnlijk. Laat het afkoelen voor je de vulling gaat gebruiken. Doe in de kneedmachine of in een bak meel met zout ernaast en in het midden het eitje.

Kneed het geheel tot een mooi soepel deeg met koud water. Doe het daarna in een plastic en leg het even op een koele plek. Bestrooi je werkplek met meel en rol je deeg uit tot iets minder dan een halve cm. Haal hier cirkels uit met de achterkant van je pasteivorm.

Leg de deeg cirkel daarna in de pasteivormer. Maak de randen nat met een beetje water. Doe een paar lepels vulling in het midden en vouw de pastei vormer dicht zodat je een pasteitje hebt. Bak ze in olie. Serveer met chilisaus.

Smakelijk eten,

OumYAssine


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie