Shwa (Marokkaans gegrilde vleesspiesjes)

Shwa (Marokkaans gegrilde vleesspiesjes)

Shwa is altijd heerlijk om te serveren als je op Eid bezoek krijgt. Lekker met bv. een feestsalade.

Ingrediënten:

  • 400 gram lams- of schapenvlees (poot)
  • 1 theelepeltje paprikapoeder
  • 1 theelepeltje gemberpoeder
  • 1 theelepeltje komijnpoeder
  • 1 theelepeltje kurkumapoeder
  • 1/2 theelepeltje saffraan
  • 1 theelepeltje peper
  • 1 theelepeltje zout
  • Flinke scheut zonnebloemolie
  • Bosje koriander, fijngehakt
  • Bosje peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

Snijd het vlees in grove stukken. Doe de olie in een diep bord samen met alle kruiden, koriander en peterselie. Alles goed roeren met een lepel en daarna doe je pas het vlees erin. Meng dit goed met de hand zodat de marinade overal kan komen.

Ik marineer mijn vlees altijd een dag van de tevoren, zodat het een avond goed kan intrekken. Rijg de blokjes vlees dan aan spiezen en grill ze op de barbecue, grillplaat of in een grillpan tot het vlees gaar is.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie