Simit broodjes

Simit broodjes

Recept voor Simit broodjes.

Ingrediënten:

  • 500 gr bloem
  • 250 ml lauw water
  • 50 ml olie
  • 1 zakje gist van 7 gr
  • 1 ei
  • 1 theelepel zout
  • 3 eetlepels suiker
  • 250 gr sesamzaadjes (ongeveer)
  • Druivensiroop (in het Turks: üzüm pekmezi)

Bereidingswijze:

Meng alle benodigdheden samen behalve de siroop en de sesam, deze laat je tot het einde. De rest kneed je met een kneedmachine of met de hand tot je deeg soepel is en niet plakkerig. Dan laat je je deeg ongeveer een uur rijzen. Daarna pak je weer je deeg en daarvan maak je ongeveer 12 soortgelijke bollen van. Als je dan 1 bol oprolt zoals op de foto, dan pak je je mes en snijd je de sliert door het midden.

Je kunt hem vervolgens met twee soortgelijke slierten om en om vlechten, ga zo door tot alle deeg op is. Pak een beetje druivensap en meng dit met een klein beetje water. Meng dit goed tot het vloeibaar is als water. Dan doe je heel je simit in de siroop (beiden kanten dus) en doe daarna precies hetzelfde met de sesam. Laat ze daarna weer ongeveer een uur rijzen en dan kan je ze bakken in de oven op 180 graden.

Succes,

Koezina si si


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie