Simit (Turkse sesamringen)

Simit (Turkse sesamringen)

Recept voor Simit, Turkse broodjes.

Ingrediënten:

  • 500 gr bloem
  • 4 el zonnebloemolie
  • 8 gr gist
  • 11 gr zout
  • 350 ml lauwe water
  • Snufje suiker

Extra:

  • 100 ml water
  • 100 ml druivenmelasse
  • 200 gr sesamzaadjes

Bereidingswijze:

Meng het meel met de gist, zout, suiker en olie. Doe dan het water erbij en kneed het goed. Laat het rijzen voor zo’n 45 minuten.

Maak dan zo’n 8 gelijke bolletjes en leg die op een dienblad. Pak een bolletje en deel het door 2 en maak er gelijke strengels van. Draai het om elkaar heen. Meng de druivenmelasse samen met het water. Dompel je broodje erin, haal het door de sesam en leg het op je bakblik.

Werk alle bolletjes zo af. Dek je sesamringen af met een doek en laat het weer rijzen voor zo’n 30 minuten. Zet ondertussen je oven aan op 200 graden. Bak de simit af in zo’n 10 minuten tot ze mooi goudbruin zijn!

Afiyet olsun ??


1 reactie

  1. Ahmed geplaatst op december 18, 2021 Beantwoorden
    Het was wel erg zout. Ik kwam later erachter dat er een fout staat in het recept. De volgende keer doe ik 11 gram suiker en snufje zout.

Geef een reactie