Simpele saladeschotel

Simpele saladeschotel

Afgelopen dagen hadden we echt heerlijk weer! En bij lekker weer kiezen mensen toch vaak voor een barbecue. Bij ons ook en daar horen natuurlijk lekkere salades bij! Voor dit recept werd ik geïnspireerd door een foto op Facebook (de opmaak).

 

Zaalouk:

  • 3 aubergine
  • 2 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • Koriander
  • 1 thl zout (naar wens meer toevoegen)
  • 1 thl komijn
  • 1 thl paprikapoeder
  • Snufje kurkuma

Bereidingswijze:

Snijd de aubergine klein en kook het gaar in een pan met water. Ondertussen maak je een sausje door 2 tomaten te ontvellen, klein te snijden en te bakken in olie. Voeg de geperste knoflook aan toe en breng op smaak met wat zout. Als de aubergine gaar is voeg je die toe aan de tomatensaus. Prak de aubergine met een vork. Voeg de kruiden toe en hussel alles goed door elkaar. Als het bijna gaar is giet je nog een klein scheutje olijfolie eroverheen.

 

Rode bieten salade:

  • Rode bieten uit pak
  • Zout
  • Olie
  • Azijn
  • Koriander

Bereidingswijze:

Snijd de rode bieten in blokjes. Breng het op smaak met zout, olie en azijn. Garneer met fijngesneden koriander.

 

Frisse paprika salade:

  • 4 paprika’s
  • 2 tomaten
  • Zout en peper
  • Olie
  • Azijn

Bereidingswijze:

Grill de paprika’s in de oven (220 graden) door ze op een bakplaat te zetten en tot je ziet dat de paprika’s bruinig zijn. Leg ze dan in een zak zodat het gaat stomen. Zo zal de schil er makkelijk af vanaf gaan. Haal daarna de pitten eruit en was het even schoon. Snij ze in dunne reepjes. Ontdoe 2 tomaten van schil en pitten en snij die ook in reepjes. Voeg toe aan de paprika. Breng op smaak met zout, peper, beetje olie en azijn.

 

Wortelsalade:

  • Een paar wortels
  • Olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • Zout en peper
  • Komijn
  • Gemberpoeder
  • Koriander

Bereidingswijze:

Snijd de wortels in blokjes en kook ze gaar. Giet het af en laat het even afkoelen. Daarna bakken in beetje olijfolie, fijngeperste knoflook, zout, peper, komijn en gemberpoeder. Garneer met fijngesneden koriander. Serveer alle salades bij elkaar op een bord samen met wat mais uit blik en gesneden radijsjes.

Deze Marokkaanse saladeschotel is lekker bij een barbecue met rijst/krieltjes.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie