Slagroomsoesjes

Slagroomsoesjes

Vandaag heb ik reuze slagroomsoesjes gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook kleintjes maken.

Ingrediënten:

  • 125 gram boter
  • 125 ml water
  • 125 ml melk
  • 125 gram bloem
  • 5 eieren
  • Snufje zout

Extra:

  • Slagroom (mascarpone kan ook)
  • Klopfix
  • Gesmolten chocolade
  • Poedersuiker

bereidingswijze:

Doe het water, melk en de boter in een steelpannetje tot het kookt. Haal van het vuur en voeg de bloem en zout toe. Vervolgens zet je het pannetje op een laag vuurtje en blijf je roeren totdat de bloem loslaat van de onderkant van de pan. Dan haal je het pannetje nogmaals van het vuur en voeg je een voor een al de eieren toe aan dit mengsel. Je moet echt heel snel blijven roeren anders gaat je ei bakken en dan mislukken je soesjes. Als het ei allemaal is opgenomen ga je je beslag in een spuitzak doen.

Spuit nu kleine hoopjes beslag op je bakpapier. Ik had er 12, maar die van mij waren dan ook reusachtig! Normaal gezien moet de oven op 15 á 20 minuten op 200 graden, maar dat hangt echt van je oven af. Ik heb een heteluchtoven die nogal lastig is dus bij mij mocht de oven maar op 160 graden. Als de soesjes mooi bruin van kleur zijn, laat je ze nog tien minuten in de oven staan.

Vervolgens prik je een gaatje in je soesje en vul je deze met een vulling naar wens. Ik heb ze gevuld met slagroom/mascarpone en wat citroensap. Maar je kan ze natuurlijk ook gewoon met slagroom en Klopfix vullen. Verder heb ik ze gedoopt in gesmolten chocolade met wat poedersuiker erover heen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie